Το Σύστημα Έξυπνης Στάθμευσης («Smart Parking») υλοποιείται και στο Δήμο Ρεθύμνης.

Στις 9 Ιουλίου 2019, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρεθύμνης (www.rethymno.gr) η διακήρυξη του δημόσιου διεθνή ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Destinations – Προμήθεια και Εγκατάσταση Έξυπνου Συστήματος Διαχείρισης Στάθμευσης, για το Δήμο Ρεθύμνης» για την επιλογή του Αναδόχου προϋπολογισμού 452.848,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολή προσφορών είναι η Παρασκευή 9 Αυγούστου στις 15.30μ.μ.

Το βασικό αντικείμενο του έργου είναι τόσο η υλοποίηση Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης μέσω αισθητήρων που θα τοποθετηθούν στις θέσεις στάθμευσης της περιοχής ελεγχόμενης στάθμευσης όσο και η υλοποίηση Συστήματος διαχείρισης και ελέγχου 7 υφιστάμενων υπαίθριων χώρων στάθμευσης – στις θέσεις Μαρίνα 1 & 2, Τέσσερις Μάρτυρες, Ρέμα Συναντσάκη, Λιμάνι, Δικαστήρια και Άγιος Γεώργιος.

Οι οδηγοί θα μπορούν να ενημερώνονται μέσω εφαρμογής σε πραγματικό χρόνο (real time) αφενός για τις ακριβείς διαθέσιμες-ελεύθερες θέσεις εντός των ορίων της ελεγχόμενης στάθμευσης και αφετέρου για το πλήθος των ελεύθερων θέσεις στους προαναφερόμενους χώρους στάθμευσης.

Περισσότερες πληροφορίες στην Πηγή: http://www.ictplus.gr