Συνεχίζεται με επιτυχία η εφαρμογή προτύπων κωδικοποίησης στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Μετά τη βράβευση του 401 ΓΣΝΑ, που επισημαίνεται ότι πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Διεθνούς Συνεδρίου Υγείας του Οργανισμού GS1, με τη συμμετοχή διεθνών “opinion leaders”, εταιρειών-κολοσσών του κλάδου της υγείας και αντιπροσώπων φορέων και υπηρεσιών υγείας από όλο τον κόσμο, το project καινοτομίας του 401 ΓΣΝΑ συνεχίζει να απασχολεί τα ΜΜΕ της χώρας μας.

Η Ελλάδα μέσω του 401 ΓΣΝΑ επελέγη πρώτη ανάμεσα σε 114 χώρες διεθνώς, με ιδιαίτερα αναπτυγμένα και σύγχρονα συστήματα υγείας, αποδεικνύοντας περίτρανα πως μέσω συνεργασιών και αγκαλιάζοντας τις νέες τεχνολογίες, σεβόμενοι πάντοτε τον ασθενή-άνθρωπο και την ανάγκη να απολαμβάνει βέλτιστη υγειονομική περίθαλψη, μπορεί να δημιουργεί νέες καινοτόμες προσεγγίσεις σε χρόνια διαχειριστικά προβλήματα του πολύπαθου κλάδου υγείας.

Για αυτό το λόγο λοιπόν, το έγκριτο περιοδικό στο χώρο της υγείας, Ph.B (Pharma & Health Business) στη έκδοση Μαΐου – Ιουνίου 2019, φιλοξενεί συνέντευξη από τον εισηγητή της καινοτομίας κ. Σωτήρη Τσιάφο-Τσιάρα (Στρατιωτικός φαρμακοποιός, MSc Logistics & Supply Chain Management, Project manager Ιχνηλασιμότητας Επεμβατικών Υλικών, 401 ΓΣΝΑ), αφιερώνοντας 10 σελίδες στην επιτυχία της εφαρμογής.

“Με την εφαρμογή του συστήματος αυτού στο 401 ΓΣΝΑ, μόνο από την αντικατάσταση κοντολήξιμων υλικών (ράμματα και αναλώσιμα Αιμοδυναμικού Τμήματος) εξοικονομήσαμε περίπου 30.000 ευρώ μέσα σε έξι μήνες”. Σημειώνει ο κ. Τσιάφος -Τσιάρας.

Το Υγειονομικό Σώμα και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρές προκλήσεις, με μία από αυτές να είναι η ανάπτυξη νέου, ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για όλα τα νοσοκομεία των ΕΔ. Το έργο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και η ανάπτυξη του λογισμικού γίνεται από το προσωπικό της πληροφορικής των ΕΔ.

Περισσότερες πληροφορίες στην Πηγή: Ph.B (Pharma & Health Business), έκδοση Μαΐου – Ιουνίου 2019, σελ. 20-30.