Αρχιτεκτονική Aναφοράς στην Ευρωπαϊκή Διαλειτουργικότητα (EIRA)

Κωδικός προϊόντος: 3312 Κατηγορία:

Περιγραφή

Ο εκσυγχρονισμός των Ευρωπαικών δημόσιων διοικήσεων και για τη διευκόλυνση αυτής της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ τους, καθιστά την ανάγκην για διαλειτουργικότητα των επιμέρους συστημάτων να είναι μεγαλύτερη από ποτέ.
Στην αναζήτηση λύσεων σε όλους τους τομείς των δημόσιων υπηρεσιών, θεωρείται αναγκαία η χρήση των διαδικασιών επαναχρησιμοποίησης και διασυνδεσιμότητας για την επίλυση επιμέρους προβλημάτων. Για την επίτευξη διαλειτουργικότητας, οι δημόσιες διοικήσεις στην Ευρώπη πρέπει να συντονίζονται σε διασυνοριακό και διατομεακό επίπεδο κατά την ανάπτυξη των ψηφιακών τους λύσεων.
Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν νέες ανάγκες και απαιτήσεις, όπως η χρήση κοινής ορολογίας για τον σχεδιασμό, την αξιολόγηση, και διεπικοινωνία σχετικά με επιλύσεις θεμάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η ανάγκη για σταθερές διασυνδέσεις στις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες και η ανάγκη για επισκόπηση των ήδη υπαρχόντων αρχιτεκτονικών λύσεων.
Το παρόν έγγραφο αποτελεί ανεπίσημη και πιστή μετάφραση της Αρχιτεκτονικής που αναφαίρεται στην Ευρωπαϊκή Διαλειτουργικότητα (EIRA). Το έγγραφο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο εκπόνηση εργασίας για το μάθημα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Μ.Π.Σ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου/Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, υπό την επίβλεψη του αναπληρωτή καθηγητή Χαραλαμπίδη Ιωάννη.
Για την περάτωση παρούσας εργασίας χρησιμοποιήθηκε το λεξικό της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η επίσιμη ιστοσελίδα της Ευρωπαικής Κομισιόν και το πρόγραμμα Microsoft Translator App με παράλληλη αντιπαραβολή του εγγράφου από την Αγγλική στην Ελληνική γλώσσα.

Ακολουθήστε και κοινοποιήστε:

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Συγγραφέας

Αλέξανδρος Φιλιππίδης

Είδος Μελέτης

Εργασία Μαθήματος

Φορέας

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ακαδ. Έτος

2016-2017

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Αρχιτεκτονική Aναφοράς στην Ευρωπαϊκή Διαλειτουργικότητα (EIRA)”