Συλλήψεις για τηλεφωνικές απάτες από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος

Δύο άτομα συνελήφθησαν, επειδή διέπραξαν ή αποπειράθηκαν να διαπράξουν πλήθος τηλεφωνικών απατών σε βάρος ατόμων, οργανισμών, εταιρειών και σωματείων, αποκομίζοντας κέρδη δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εξιχνιάσθηκαν 42 περιπτώσεις τουλάχιστον από τον περασμένο Μάρτιο. Ένας 51χρονος άνδρας και μία 54χρονη γυναίκα κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας και απάτη κατ’ επάγγελμα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος μετά από καταγγελία προχώρησε σε έρευνα και αποκάλυψε την εγκληματική δράση των δύο ατόμων.

Οι δράστες έπειθαν τα «θύματά» τους να καταβάλουν σημαντικά χρηματικά ποσά, ισχυριζόμενοι ψευδώς, ο άνδρας ότι είναι ανώτατος δικαστικός λειτουργός ή πρόσωπο με «προσβάσεις» και «γνωριμίες» και η γυναίκα «ασθενής» που χρήζει άμεσης νοσηλείας και χειρουργικής επέμβασης.

Σημειώνεται ότι ο 51χρονος έχει κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για παρόμοια αδικήματα. Του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών, την οποία εξέτιε. Όμως, παραβίασε την άδεια του τον περασμένο Φεβρουάριο και έκτοτε αναζητούνταν ως δραπέτης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή…

Πηγή: www.ictplus.gr