Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 4ου Συνεδρίου «Sm@rt Cities – Digit@l Citizens».

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 οι εργασίες του 4ου Συνεδρίου για τις «Έξυπνες Πόλεις και τους Ψηφιακούς Πολίτες “Sm@rt Cities -Digit@l Citizens” της Teamworks, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με την παρουσία εκπροσώπων και φορέων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακών και επιχειρήσεων ΤΠΕ με αντικείμενο συζήτησης τις ψηφιακές τεχνολογίες με την υλοποίηση στοχευμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία.

Την ίδια στιγμή οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής αυτοδιοίκησης συμμετείχαν στην συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, όπου κατέθεσαν τις απόψεις και τις θέσεις τους για το πως θα ανταποκριθούν στις προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού και της βιώσιμης ανάπτυξης. Σε αυτήν συμμετείχαν οι Ανδρέας Κονδύλης, Δήμαρχος Αλίμου, Γιάννης Κωνσταντάτος, Δήμαρχος  Ελληνικού Αργυρούπολης Νίκος Χουρσαλάς, Δήμαρχος Κορυδαλλού, Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιάννης Φωστηρόπουλος, Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Στέλιος Βασιλειάδης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δήμος Αιγάλεω.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών έγιναν και οι καθιερωμένες βραβεύσεις στο πλαίσιο του Συνεδρίου από τον Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, καθηγητή και τ. Πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και τον Γιάννη Χαλαβαζή, δημοσιογράφο και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής:

Στον Δήμο Αλίμου για τον σχεδιασμό, υλοποίηση και παραγωγική λειτουργία των Πληροφορικών Συστημάτων: Μέτρησης Καταναλώσεων Ρεύματος στα Σχολεία και Διαχείρισης των δραστηριοτήτων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Ο Δήμος Αλίμου έχει σχεδιάσει έργα πληροφορικής με γνώμονα την παροχή χρήσιμων ψηφιακών υπηρεσιών προς τους δημότες και την αναβαθμισμένη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.

Στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου για την υλοποίηση ολοκληρωμένου συστήματος Τηλεϊατρικής με σύγχρονες μεθοδολογίες Διοίκησης και Διαχείρισης Υπηρεσιών Υγείας συνδυάζοντας τους τομείς της Ιατρικής, της Διατροφής και της Άσκησης.

Στο  Δήμο Αιγάλεω για το έργο «Πιλοτικές Εφαρμογές Έξυπνης Πόλης (Smart City)» με έμφαση στην ανάδειξη της περιοχής ως προορισμού Αναψυχής και Πολιτισμού με αξιοποίηση βιωματικών εμπειριών πολιτών και επισκεπτών. Το έργο αποτελεί μέρος της εγκεκριμένης πρότασης για την ανάδειξη της Ιεράς Οδού και του ιστορικού και εμπορικού κέντρου, στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Δυτικής Αθήνας.

Στο Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη για την έγκριση Τεχνικής Έκθεσης με θέμα «Αναβάθμιση Δημόσιου Χώρου, Προμήθεια και εγκατάσταση Συστημάτων «Έξυπνης Πόλης» και Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας». Η Τεχνική Έκθεση αποτελεί το αρχικό μέρος του Αναπτυξιακού Σχεδίου του Δήμου Νικαίας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη για την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής, τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και τη δημιουργία υγιών συνθηκών επιχειρηματικότητας.

Στην αναγκαιότητα ανάπτυξης πρωτοβουλιών και δράσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη δημιουργία έξυπνων πόλεων που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους αναφέρθηκε ο Γιώργος Πατούλης Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νέος Περιφερειάρχης Αττικής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 4ο συνέδριο για τις «Έξυπνες Πόλεις και τους Ψηφιακούς Πολίτες Sm@rt Cities -Digit@l Citizens» την πρώτη μέρα των εργασιών του.

Περισσότερες πληροφορίες στην Πηγή: http://www.ictplus.gr