Ο Νίκος Τόσκας, υπουργός Προστασίας του πολίτη, με τροπολογία στο Αυτοδιοικητικό Νομοσχέδιο, θεσμοθετεί τις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Με βάση την τελευταία Εκθεση του Στέητ Ντηπάρτμεντ για την Τρομοκρατία, όπου χαρακτήριζε “ανασφαλείς” τις ελληνικές ταυτότητες, δίνοντας συνέχεια στις διαρκείς πιέσεις της αμερικανικής πλευράς, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για εναρμόνιση στις αντίστοιχες κατευθύνσεις και για άμεσες ψηφιακές αλλαγές στην ταυτοποίηση του Ελληνα πολίτη, ο Νίκος Τόσκας, υπουργός Προστασίας του πολίτη, κατάθεσε σχετική τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.Σύμφωνα με δήλωση του Νίκου Τόσκα, απαιτείται οι ταυτότητες να γίνουν ψηφιακές σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, σημειώνοντας ότι «έχουν ειπωθεί πολλά κατά καιρούς. Με βάση την οδηγία του 14 της ΕΕ θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί, αφού οι υφιστάμενες ταυτότητες δεν είναι καλής ποιότητας και δεν παρέχουν τα απαραίτητα δεδομένα ασφάλειας».

Ο κ. Τόσκας πρόσθεσε ακόμα ότι στο αερoδρόμιο, χρειάζεται ταυτότητα τύπου «ψηφιακής κάρτας, ψηφιακής αναγνώρισης», προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες. «Θα πρέπει παράλληλα να προσέξουμε τα θέματα προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Μπορούμε να διατηρήσουμε και τα δεδομένα και την ασφάλεια. Θα προηγηθεί η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Περισσότερες πληροφορίες http://www.ictplus.gr/default.asp?pid=30&rID=51330&ct=0&la=1