«Έξυπνη πόλη» από τον Μπιλ Γκέιτς

Ο Μπιλ Γκέιτς και η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία που του ανήκει, αγόρασε πρόσφατα ένα γιγαντιαίο οικόπεδο στην Αριζόνα των ΗΠΑ έναντι 80 εκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο θα δημιουργηθεί μια «έξυπνη πόλη».

Η Belmont Partners με έδρα την Αριζόνα, μία από τις επενδυτικές εταιρείες του Γκέιτς, αγόρασε έκταση γης περίπου 25.000 στρέμματα στην Τόνοπα, περίπου 50 μίλια δυτικά του Φοίνιξ, για να δημιουργήσει μια «έξυπνη πόλη», την Μπέλμοντ, σύμφωνα με το FOX News, το οποίο επικαλείται τον τηλεοπτικό σταθμό KPNX.

Ο Ρόναλντ Σοτ, από το Τεχνολογικό Συμβούλιο της Αριζόνα, ανέφερε ότι η έκταση γης που απέκτησε η εταιρεία του Γκέιτς βρίσκεται σε καλή θέση, εν μέρει λόγω του αυτοκινητόδρομου που δόθηκε πρόσφατα σε κυκλοφορία, τον I-11, ο οποίος διασχίζει το Μπέλμοντ και αναμένεται να το συνδέει με το Λας Βέγκας.

«Ο Μπιλ Γκέιτς είναι γνωστός για την καινοτομία και τώρα έρχεται στην Αριζόνα. Επιτέλους η Αριζόνα θα αναγνωριστεί ως τόπος καινοτομίας», υπογράμμισε.

«Η Belmont θα δημιουργήσει μια κοινότητα του μέλλοντος, με ένα σύστημα επικοινωνίας και υποδομών που θα περιλαμβάνει τεχνολογία αιχμής γύρω από ψηφιακά δίκτυα υψηλής ταχύτητας, κέντρα δεδομένων, νέες τεχνολογίες παραγωγής και μοντέλα διανομής, αυτόνομα οχήματα και αυτόνομους λογιστικούς κόμβους» ανέφερε σε δελτίο Τύπου η εταιρεία, σύμφωνα με το KPNX.

Θα δημιουργηθεί μία πόλη – πρότυπο χτισμένη πάνω σε ένα ευέλικτο μοντέλο υποδομής, αναφέρει η Belmont Properties.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «έξυπνη πόλη» θα περιλαμβάνει έναν χώρο για 80.000 κατοικίες, δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα για δημόσια σχολεία και εκτάσεις για γραφεία, εμπορικά κτίρια και καταστήματα λιανικής πώλησης.

 

Περισσότερες Πληροφορίες στην Πηγή: news.in.gr