Αποστολή Παραπλανητικών e-mails, με Φερόμενο Αποστολέα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ

Άγνωστοι δράστες απέστειλαν σε χρηστές του διαδικτύου μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με εμφανιζόμενη διεύθυνση: police@department.gr. Στα συγκεκριμένα μηνύματα υπάρχει κείμενο (πρόκειται προφανώς για αυτοματοποιημένη μετάφραση – κακής ποιότητας, από αγγλικά), με το οποίο ενημερώνεται ο παραλήπτης για υποτιθέμενη παραβίαση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking).

Σημειώνεται, ότι ο αποστολέας των μηνυμάτων «υπογράφει» ως «Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας», με ταχυδρομική διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας που αντιστοιχούν σε αστυνομική υπηρεσία, ενώ ο αριθμός fax που αναφέρεται ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες ό,τι πρέπει:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που διαπιστώσουν την ύπαρξη τέτοιου είδους αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα ή λάβουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησής τους.
  • Να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και να μην απαντάνε σε ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων ζητούνται προσωπικά δεδομένα ή οικονομικής φύσεως στοιχεία.

Περισσότερες πληροφορίες στην Πηγή: http://www.ictplus.gr/