Αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων στο ΥΠΕΘΑ

Με την έκρηξη της ψηφιακής τεχνολογίας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καλείται να αντιμετωπίσει έναν ακόμη πονοκέφαλο, μέσα από τις κυβερνοεπιθέσεις που δέχεται από χάκερς.

Για τον λόγο αυτό, έχει συστηθεί η Ομάδα Αντιμετώπισης Κυβερνοεπιθέσεων της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Πρόκειται για ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη του στρατεύματος που καλούνται να αντιμετωπίσουν κάθε ηλεκτρονική απειλή.

Επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι ο Ποριώτης Συνταγματάρχης Μιχαήλ Σακελλαρίου, με εξιδείκευση και Μεταπτυχιακό στις Νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Διευθύνει, από τον Μάρτιο του 2016, το Τμήμα Επικοινωνιών – Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών του Υπ.Εθ.Α. της Διεύθυνσης Στρατιωτικής και Τεχνολογικής Υποστήριξης.

Ο Σχης (ΕΠ) Μ. Σακελλαρίου, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής της ΕΡΤ “Με αρετή και τόλμη”, για το αντικείμενο της υπηρεσίας που διευθύνει και για το πως αντιμετωπίζονται οι κυβερνοεπιθέσεις που δέχονται τα ηλεκτρονικά συτστήματα του Υπουργείου.

Στην εκπομπή που προβλήθηκε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, ο κ. Σακελλαρίου, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο δέχεται επιθέσεις η ιστοσελίδα του Υπουργείου και τα ηλεκτρονικά συστήματα του ΥΠΕΘΑ από τους χάκερς, και την αντίδραση της ομάδας αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων σε αυτές τις απειλές.

Ο κ. Σακελλαρίου, στην συνέντευξη του, εξείρρε την αποτελεσματικότητα της ομάδας που διεθύνει τονίζοντας το γεγονός ότι απαρτίζεται από άρτια εκπαιδευμένους χειριστές πληροφορικής με άριστη τεχνογνωσία.

“Το Γραφείο μας διαθέτει επιστημονικό προσωπικό άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο, με πτυχία πληροφορικής από πανεπιστήμια και αρκετοί με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, πάνω στο αντικείμενο. Έτσι λοιπόν είμαστε σε θέση να κατασκευάζουμε μόνοι μας λογισμικό, το οποίο μπορεί να αντιμετωπίζει σε μεγάλο βαθμό, διάφορες επιθέσεις που δεχόμαστε. Επίσης διαθέτουμε και το κατάλληλο υλικό που μπορεί να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις αυτές.”

Δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο το βίντεο της συνέντευξης του Συνταγματάρχη Μ. Σακελλαρίου:

https://www.youtube.com/watch?v=fkuO7vmZ_Lg

Περισσότερες Πληροφορίες – Πηγή: www.stratiotikos.gr