E-MOBICITY «Increase of energy efficiency by Electric MOBIlity in the CITY»

Ένα νέο ευρωπαϊκό έργο, που συνδέεται άμεσα με τις εθνικές περιβαλλοντικές και ενεργειακές πολιτικές της χώρας, θα υλοποιήσει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Πρόκειται για το E-MOBICITY «Increase of energy efficiency by Electric MOBIlity in the CITY», που εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας Interreg Europe.

Το αντικείμενο του E-MOBICITY είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης μέσω της ηλεκτροκίνησης σε πόλεις. Ειδικότερα, το έργο επικεντρώνεται στην προώθηση προμήθειας ηλεκτρικών οχημάτων και εγκατάστασης σταθμών επαναφόρτισης με χρήση ΑΠΕ σε αστικά κέντρα.

Το E-MOBICITY θα ενισχύσει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών σε περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο, σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και με μεθόδους παρακολούθησης, διαχείρισης και μείωσης των εκπεμπόμενων ρύπων σε πόλεις αναφορικά στον τομέα των μεταφορών.

Επίσης, θα εξετασθούν τα υπάρχοντα νομικά πλαίσια ηλεκτροκίνησης, ο τρόπος/τα προβλήματα εφαρμογής τους και θα προταθούν πιθανές βελτιώσεις ή εξειδικεύσεις ανά περιφέρεια και χώρα συμμετοχής. Συντονιστής του E-MOBICITY, θα είναι το ΚΑΠΕ, μια σημαντική επιτυχία για το Κέντρο, καθώς ανάμεσα σε 174 προτάσεις έργου από όλη την Ευρώπη, εγκρίθηκαν μόνον 5 προτάσεις με Έλληνα συντονιστή. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 1,1εκ. ευρώ και η διάρκειά του 48 μήνες.

Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από τους: ΚΑΠΕ (Ελλάδα) / Συντονιστής, Mobility industry Northern Hesse Network e.V. (Γερμανία), Energy Institute Hrvoje Požar (Κροατία), Energy Agency ADENE (Πορτογαλία), Portuguese Autonomous Region of the Azores (Αζόρες), Alba Local Energy Agency – ALEA (Ρουμανία).

Περισσότερες πληροφορίες στην Πηγή: http://www.ictplus.gr/